28. května 2014

Iris Hantverk

https://www.flickr.com/photos/petraweissova/14099652568/

https://www.flickr.com/photos/petraweissova/14099739337/in/photostream/

https://www.flickr.com/photos/petraweissova/14263172416/in/photostream/

Mám ráda obyčejné věci denní potřeby "s příběhem". Mezi takové patří nezaměnitelné kartáčnické výrobky Iris Hantverk. Tato stockholmská malovýroba, jejíž počátky sahají ke konci 19. století, tradičně zaměstnává zrakově postižené řemeslníky. Ačkoli jsou jejich výrobky drahé, tedy ve srovnání s tím, co koupíte v supermarketu či domácích potřebách, líbí se mi možnost podpořit skutečnou zručnost a kvalitní zpracování tak "obyčejné" věci jako smetáček či kartáč. Každý kus je originál. Jsou vyráběny ručně, z převážně přírodních materiálů. Věřte, až je prvně vezmete do ruky, nebudete chtít měnit. Ani to nebude potřeba, vydrží napořád.

Celou nabídku kartačnického zboží a doplňků naleznete na stránkách Iris Hantverk.

foto z webu Iris Hantverk, pinterest

4 komentáře:

  1. Skutečně překrásné věci, moc se mi líbí kartónová lopatka a na jejím webu jsem konečně našla koště, které je tak hezké, že ho není potřeba nikde schovávat, ale naopak skoro vystavit.) A způsob výroby je taky moc sympatický.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Iri, taky se mi líbí kartonová lopatka .). Iris Hantverk znám dlouho, ale až před rokem jsem pořídila lopatku a smetáček. A opravdu ho není třeba ho někam schovávat .) Nikdo z mého okolí nechápe, jak můžu věnovat poroznost takovým "blbostem" jako jsou potřeby pro domácnost. Kromě mé jedné baječné kamarádky, která se včera se vrátila ze Stockholmu a aniž by věděla o příspěvku na blogu, přivezla mi kartáč od Iris Hantverk! Udělala mi velkou radost .-)

      Vymazat
  2. Moc zdravím Peti, děkuji za krásné příspěvky... Toto je opravdový skvost, předpokládám, že u nás se pořídit nedá... :-(??? Moc zdravím Zuzka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iris Hantverk se u nás bohužel koupit nedá :( Většinu doplňků které mám ráda, se u nás nedá pořídit, nakupuji v zahraničí. Našla jsem pár kvalitních kartačnických výrobků i v českých obchodech, navíc za přijatelné ceny. Pokud bude větší zájem o tento příspěvek, Sestavím ještě jeden zaměřený na český trh, uvidím .-)

      Vymazat