2. srpna 2013

oslava narozenin a skvělých nápadů




V jednom z květnových příspěvků jsem se zmínila, že náš nepohodlný a rozpadající se zahradní nábytek potřebuje vyměnit. Původně jsem na zahradu chtěla dlouhý dřevěný stůl a mix židlí natřených na bílo.
Jak můžete vidět, dopadlo to úplně jinak.
Se skvělým nápadem jak vyřešit naše stolovaní na zahradě přišel můj muž. Vzpomněl si, že máme v komoře "odložený" mozaikový stůl a malý stolek, který jsme koupili před mnoha lety na cestách po Maroku. Podobně to bylo i s nepoužívanými křesílky od rodičů. Ty jsme našli zapomenuté ve sklepě a v zahradním domku. Kovová podnož stolu byla černá, kamenná deska stolu z vápence a modrých dlaždiček. Proutěnná křesla v různých odstínech potřebovala nátěr pro venkovní použití. Rozhodla jsem se pro změnu.
Několik dní jsem pečlivě oblepovala malířskou páskou drobnou modrou mozaiku, abych zakryla neglazovanné kamenné plochy. (což můj muž komentoval slovy: takovou "složitost" si můžeš vymyslet jen ty! .-)) Potom jsem týden lakovala, odlepovala, natírala křesla, šila povlaky na polštářky... a musím mu dát za pravdu, bylo to dost práce. ALE bavilo mě to a s výsledkem jsem spokojená. Nejvíce mě těší, že jsem s minimem nákladů zařídila jídelnu pod širým nebem a nepoužívaný nábytek má opět využití.

Před pár dny jsme slavili manželovi narozeniny a Hugo (momentálně velký sběrač kamenů) vymyslel ten nejlepší dárek pro stolování venku - těžítka na ubrousky ! .-)

Krásné letní večery!

styling & foto P.+V. Weiss

3 komentáře:

  1. No to je nádhera, práce se tedy rozhodně vyplatila! A kamínky jsou úžasný nápad.)

    OdpovědětVymazat
  2. Dalo to určitě hodně práce, ale výsledek opravdu stojí za to! Je to krásné.

    OdpovědětVymazat